Είπαν για εμάς

gia Vouladaki

Από μικρό παιδί θυμάμαι την λαχτάρα που ένιωθα κάθε φορά που ακουμπούσα την «μικρή» μου κιθάρα, των ¾, και ετοιμαζόμουν να εξαφανιστώ από τα «εγκόσμια» παρασυρόμενος από τις πρώτες κιόλας νότες της. Θυμάμαι επίσης μια από τις πρώτες μου απορίες, πάντα στην σφαίρα της φαντασίας ενός παιδιού. Για να αισθάνομαι εγώ έτσι τι πραγματικά αισθάνεται ο άνθρωπος που την έφτιαξε; Που διάλεξε και «πάντρεψε» τα ξύλα μεταξύ τους;

Διαδικασία τόσο απλή και συνθέτη, κάτι που δεν έχει αλλάξει με τη πάροδο των χρόνων. Ζώντας από κοντά την γέννηση της ανάγκης, αρχικά, ενός «ερασιτέχνη» μουσικού αλλά επαγγελματία ξυλουργού να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και «περιποιημένο» όργανο, πήρα και τις απαντήσεις που είχα από μικρό παιδί.

Πόσο δυσανάλογα παιδικό ήταν το βλέμμα του Χρήστου την πρώτη φορά που μου είπε «είναι έτοιμη! Έλα να την ακούσεις». Πραγματικά φοβερή εμπειρία να τον βλέπεις να σε παρακολουθεί χαμογελαστός να παίζεις με το «δικό του παιδί», και ήταν μόνο η αρχή.
Η συνεχής εξέλιξη αλλά και προπαντός η αγάπη του Χρήστου Βουλαδάκη στον τομέα της κατασκευής κιθαρών είναι η εγγύηση για ένα κιθαριστή στο να επενδύσει σε μια δικιά του, πραγματικά «χειροποίητη» κιθάρα.

 

Μιχάλης Μπρούζος

Σολίστας, Μέλος των AnimaCorda
Καθηγητής Κιθάρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με το Χρήστο Βουλαδάκη γνωριστήκαμε πριν 2 χρόνια περίπου, στο εργαστήριο του για να μου επισκευάσει μια κιθάρα. Εκεί είδα και έπαιξα με τις κιθάρες του για πρώτη φορά. Ύστερα από λίγους μήνες και μια έρευνα αγοράς αποφάσισα να αγοράσω την κιθάρα Β1.

Πρόκειται για μια κιθάρα πανέμορφη με μοναδικό ήχο, λαμπερό και φιλτραρισμένο που σου προκαλεί την εντύπωση ότι βγαίνει από ολο το ηχείο της κιθάρας και όχι μόνο από την τρύπα: ήχος ντελικάτος, αέρινος, γεμάτος χρώματα.
Τα καντίνια με ήχο βελούδινο και στρογγυλό τσιμπάνε κατευθείαν τη νότα χωρίς αυτός να γίνετε απότομος ή σκληρός.
Τα μπάσα είναι πλούσια και καθαρά χωρίς να μπουκώνουν το όργανο (ακόμα και σε συνθήκες ηχογράφησης).
Η κάθε χορδή ακούγεται σαν μια διαφορετική φωνή, καθαρότατα χωρίς να μπερδεύεται με τις άλλες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας εξαιρετικός διαχωρισμός φωνών.
Το Sustain είναι εκπληκτικό ακόμα και στα τελευταία τάστα. Με την κιθάρα αυτή μπορεί κανείς να ερμηνεύσει από αναγενησιακά μέχρι και jazz κομμάτια λόγω του μεγάλου εύρους συχνοτήτων.
Παίζοντας μπορείς να δώσεις στον ακροατή την αίσθηση ότι ο ήχος προέρχεται είτε από κοντινό σημείο του χώρου είτε από ένα μακρινό.
Όσον αφορά την αισθητική πλευρά διακρίνουμε μια ιδιαίτερη και λιτή κατασκευή με ματ λούστρο, όμορφα συρίτια, πολύ καλά κλειδιά και μια ταστιέρα λεπτή (ίσως η πιο εύκολη που έχω δοκιμάσει ως τώρα).
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι μετά από ένα χρόνο η κιθάρα ακούγεται πάρα πολύ καλύτερα, συνεχίζει να με εκπλήσσει με το πλούσιο ηχόχρωμα της και με προκαλεί να ανακαλύπτω διαρκώς νέους ήχους.
Υ.Γ. Χρήστο, σ’ ευχαριστώ πολύ!!

Σπύρος Πετρονίου

Σολίστας, Καθηγητής Κιθάρας